Ga terug

Kronen op eigen tanden

Wij werken vooral met keramische kronen (E-Max en zirkonium): semi-transparant en stevig materiaal. Hierdoor passen ze perfect bij je natuurlijke tanden. Afhankelijk van jouw situatie kiezen wij het materiaal dat het beste bij je gebit past.

2022-08-26 11.37.03.jpg

Spitstechnologie

Keramische kronen zijn uitermate geschikt voor een natuurlijke glimlach: ze zijn niet te onderscheiden van je natuurlijke tanden. E-Max is het hightech materiaal waaruit kronen gemaakt worden. Het is een zuiver lithium disilicaat en is stevig, duurzaam en naturel. E-Max-kronen zijn heel dun en bio-compatibel. Dat wil zeggen dat je tandvlees mooi kan aansluiten. Het plaatsen van E-Max kronen vraagt een grote expertise. Wij hebben hier de nodige kennis en een brede ervaring in opgebouwd, en scholen permanent bij.

Als een tand te sterk beschadigd is, waardoor een onlay onmogelijk wordt, kiezen we voor een kroon. We kunnen ook oude kronen, die niet meer mooi zijn of niet goed meer aansluiten, vervangen door nieuwe kronen.

2 kronen - kopie2.jpg

Brugwerk op eigen tanden

De brug zit vast op één of meer pijlertanden: deze tanden dragen de brug. We slijpen de pijlertanden nauwkeurig af, elke pijlertand krijgt een kroon. Tussen deze kronen maken we een zwevend tussenstuk (brug), om de verloren tand(en) te vervangen. We kiezen voor een brug om verschillende redenen om het kauwcomfort te verhogen, de esthetiek te verbeteren, te voorkomen dat de buurtanden scheef gaan staan of uitgroeien.

Om een natuurlijk resultaat te krijgen, zijn de juiste kleur en vorm van de tanden cruciaal. Dit doen we dan ook samen met jou, de tandarts en de tandtechnieker. Deze oplossing is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat je kauwfunctie terug goed is. De kronen zitten op je eigen tanden, dankzij die kronen kan je je eigen tanden dus zo lang mogelijk behouden.

brug.jpg

Hoe gaan we te werk?

 1. Je gebitsanalyse

  Ieder gebit en elke glimlach is anders. Daarom starten we met een gesprek, waar we peilen naar je wensen en je verwachtingen.

  Om een correct zicht te krijgen op de staat van je gebit, maken we een volledige gebitsanalyse. We nemen RX-foto’s, klinische foto’s en afdrukken van je tanden. Dit vormt de basis van jouw persoonlijk mondzorgplan. Dit plan bevat alle stappen die nodig zijn om je de best mogelijke functionele en esthetische oplossing te bieden.

 2. De digitale afdruk

  Na de analyse nemen we een digitale afdruk van je tanden om je kroon/kronen perfect te laten passen. Wij gebruiken de nieuwste technologie: de Medit scanner. Dit apparaat is uiterst precies. Op basis van de digitale afdruk zal de kroon in het tandlabo op maat worden gefreesd. Zo past hij qua de vorm en kleur perfect bij je eigen gebit. Soms maken we ook nog afdrukken met een pasta. Dit geeft ons het beste beeld.

 3. De plaatsing

  Het tandtechnisch labo stuurt de kroon op naar onze praktijk. Eerst gaan we passen: de aansluiting met jouw tand moet perfect zijn. Pas wanneer we 100 procent tevreden zijn van het resultaat, plaatsen we de kroon definitief.

Onze kroon - en brugwerk experts

Afspraak maken

 • stefan.png
  Stefan Brepoels

  Tandarts Stefan Brepoels is zaakvoeder en expert in implantaten, all-on-6 en uitneembare protheses. Hij streeft steeds naar het beste esthetische, maar ook functionele resultaat.

   

  Riziv: 3-93105-36-001

  BE 0775.262.305

  Niet geconventioneerd


 • DSC_0390 (2).JPG
  Maarten Grootaert

  Tandarts Maarten Grootaert behandelt patiënten met veel zorg. Je kan bij hem terecht voor alle conserverende en preventieve (kinder-) tandheelkunde. Hij is expert in in-en onlays en uitneembare protheses.

   

  Riziv: 3-21063-07-001

  BE 0787.985.339

  Niet-geconventioneerd

Andere behandelingen