Ga terug

Implantaten

Wanneer je één of meerdere tanden of kiezen ontbreekt, kunnen implantaten je helpen. Een implantaat is een titanium schroef dat in je kaakbot wordt geplaatst zoals een kunstwortel. Ze dienen als fundament voor je tanden, waarvan wij de architecten zijn. Wij bepalen via een scanner op welke locatie we het implantaat in je kaakbot plaatsen. We streven naar een perfecte harmonie tussen kroon, tandvlees en implantaat. Daarna plaatst de implantoloog, op aanwijzing van de tandarts, de titanium schroef in je kaakbot. Na de genezingsfase wordt de kroon of brug vastgeschroefd op het implantaat. We gaan altijd voor een duurzaam resultaat. Implantaten zijn belangrijker dan je denkt: je wint er je zelfvertrouwen en gezondheid mee terug.

We kunnen op deze manier 1 tand vervangen door 1 implantaat met een kroon. Maar ook meerdere tanden door implantaten op een brug. Zelfs als je geen eigen tanden meer hebt, kunnen we via implantaten zorgen voor een volledig gebit.

implantaat.png

Volledige vaste brug op implantaten of all-on six/ all-on-four

Op implantaten kunnen we een vaste brug plaatsen. Dit is een volledige gebitsprothese die we vastschroefen op je implantaten. Je kan deze prothese dus niet zelf uitnemen. Het voelt als je eigen tanden.

Lees hier meer over all-on-six en all-on-four.

52ec984cc72302fd412e2aa145a6526c_XL (3).jpg

Klikgebit op implantaat

Dit is een uitneembare gebitsprothese die wordt vastgehouden via een baar of drukknoppen. Deze baar of drukknoppen worden vastgeschroefd op 2 of 4 implantaten. De prothese moet worden uitgenomen om te reinigen, dus het voelt nooit zo vast en stevig aan als een all-on-6 of all-on-4.  De gebitsprothese rust op implantaten waardoor het steun heeft en dus wel een veel betere oplossing is dan een loszittend kunstgebit of een uitneembare gebitsprothese.

klikgbebit.jpg

Onze implantaten expert

Afspraak maken

 • stefan.png
  Stefan Brepoels

  Tandarts Stefan Brepoels is zaakvoeder en expert in implantaten, all-on-6 en uitneembare protheses. Hij streeft steeds naar het beste esthetische, maar ook functionele resultaat.

   

  Riziv: 3-93105-36-001

  BE 0775.262.305

  Niet geconventioneerd

Andere behandelingen